Den svåraste uppgiften när man befinner sig i en fransk butik är att välja vin och ost, för att det finns en uppsjö av olika sorter. Man står där som är en åsna mellan två hötappar, kollar och dubbelkollar och oftast väljer man den sort som man redan testat och var nöjd med.
Det finns nog en viss logik i hur ostarna ligger i butikshyllan. Först kommer ostar gjorda av komjölk och sedan getmjölk och fårmjölk. Raden börjar med mindre smaksatta ostar och förstätter med mer starka ostar och avslutas med Roquefort
Hårdostar presenteras i lite mindre utsträckning, i alla fall i vår Carrefour, våra favoriter är Comte vieux och Cantal vieux, med betoning på vieux
Det finns nog en viss logik i hur ostarna ligger i butikshyllan. Först kommer ostar gjorda av komjölk och sedan getmjölk och fårmjölk. Raden börjar med mindre smaksatta ostar och förstätter med mer starka ostar och avslutas med Roquefort
Hårdostar presenteras i lite mindre utsträckning, i alla fall i vår Carrefour, våra favoriter är Comte vieux och Cantal vieux, med betoning på vieux
Det bästa med France är matbutikerna! Fullkomig lycka i ostdiskarna :D
SvaraRadera