söndag 23 november 2014

Syndafloden?

Jag fick den här bilden från våra bekanta, den var publicerad på MidiLibre. Den är tagen 29 september 2014, centrala Marseillan står under vatten.  Jag måste säga att vi fick en smärre chock. Vi har inte någon flod i närheten, så de här vattenmassorna måste ha kommit från himlen. Skulle vi ha sett bilden i september skulle vi nog varit väldigt oroliga för vårt hus som ligger ganska nära. Som tur är var vi ovetande om ovädret så det förstörde inte vår nattsömn. När vi var i Marseillan två veckor efter denna syndaflod märkte vi inget konstigt med huset. Det enda som var annorlunda var att vattennivå i hamnen var mycket hög och att flera hus hade brädor vid ytterdörrarna som om man ville skydda husen från vattnen. 
Om man tittar närmare på bilden, ser man att bilarna i bakgrunden har vatten upp till däcken. Kanske går det lite nedför precis utanför Maire, vi måste nog undersöka Marseillans topografi nästa gång.
Centrala Marseillan under vatten

4 kommentarer:

 1. Hej Mm Pri.
  Det ser ju förfärligt ut men jag tror att du har fått fel datum. Den 1/10 lämnade jag Marseillan och då hade det inte varit så besvärligt med regn. Några störtskurar visserligen men inte av den där omfattningen. Kan det ha varit 29 oktober?
  Krister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Krister,
   Bilden var publicerad i MidiLibre i en artikel daterad 29/09. Om du var i Marseillan vid den tiden och inte såg förödelsen kanske tidningen tagit fram en arkivbild? Eller kan det vara Photoshop magi? För visst verkar det vara osannolikt med så mycket vatten?

   Radera
  2. Hej.
   Jo det verkar orimligt att bara regnvatten skulle kunna fylla upp så mycket. Dock minns jag nu att en förmiddag rann vatten nedför Rue Emile Zola (jag är ju granne med H&K), när jag gick förbi Marin Bar några timmar senare så skyfflade personalen ut vatten mot gata. Så kanske ändå....
   Krister.

   Radera
 2. Det har ju varit ordentliga skyfall. Men står huset kvar så är ingen skada skedd får man hoppas.

  SvaraRadera