onsdag 10 december 2014

La Maison Française

Nyligen har vi upptäckt en fransk butik i centrala Göteborg. På Södra Larmgatan 18 en trappa ner ligger den mysiga  La Maison Française. Enligt reklamen erbjuder butiken "en del av den Franska kulturen i Sverige". Dekorartiklar förknippade med Frankrike, ank- och gåslever, sniglar, ostar, oliver, senap kakor, honung, maracons... På den lilla ytan verkar de att ha samlat det bästa från Frankrike. 
På senare tid känns det som att Frankrike har börjat sprida sina influenser i vår stad - det finns flera franska caféer, franska bagerier, franska restauranger. Då och då stötar man till och med på franska entusiaster som spelar musik och bjuder på franskt tilltugg. Eller kanske är det vi som öppnat våra ögon och börjat se saker efter vi själva blivit del av Frankrike? 

4 kommentarer:

  1. Har sett La Maison Française, men faktiskt aldrig varit inne i butiken. Tämligen ny restaurang på Aschebergsgatan också.

    SvaraRadera
  2. Jag har besökt både La Maison Francais och restaurangen på Aschebergsgatan och båda är värda besök.

    SvaraRadera
  3. Är det Levantine som ni syftar på? Då får vi nog ta och besöka den någon gång

    SvaraRadera
  4. Det finns ju flera bra saker med Göteborg ......... (säger han som nyss flyttat från stan). Jag gillade utbudet i den lilla källarbutiken och brukade köpa julklappar här. // SP

    SvaraRadera