fredag 25 mars 2016

Le Chantecler, Nice

Bordet i den fina restaurangen Le Chantecler med 2 Michelin-stjärnor i hotell Negresco fick vi reservera hemifrån. Man fick lämna sitt kreditkortsnummer för att får reservera ett bord, detta för att de skulle kunna debitera eventuellt uteblivet besök. Och vi fick väldigt strikta rekommendationen i klädval, annars blir man inte insläppt.
Den vackra hallen i hotell Negresco var helt tom, vi gick runt utan att se någon personal eller andra gäster. 
Negresco
Efter 20 minuters väntetid fick vi komma in i restaurangen. Salongen var inte så stor, borden hade rosa dukar med dekorativa tallrikar. Väldigt tjusigt men kanske lite väl pråligt. 
Hovmästaren i mörk kostym följde oss till vårt bord. Först kom den obligatoriska champagnevagnen om vi önskade någon aperitif, sedan kom menyn. Menyn för damer var utan priser i motsatts till meny för herren, är det inte lite väl gammalmodigt? Vi valde meny Chantecler, då ingick 6 rätter. Maten och vinet var mycket gott, fantastiskt upplagt och presenterat, men någon rätt var kanske lite för komplicerad. Det ingick 2 desserter. När vi trodde vi var klara kom kyparen med en vagn. I vagnen fanns macarons, chokladpraliner och annat sött. När jag frågade efter enbart chokladpraliner blev kyparen nästan ledsen. Ne pas macarons?  Ok då, jag fick även beställa en macaron.
Vi blev iakttagna och uppassade av personalen hela tiden, det kändes nästan som vi var med i någon slags teaterpjäs. Om man smulat lite på duken kom kyparen strax fram med en liten silverspade och städade försiktigt bort smulorna från duken. Övriga kypare stod i givakt redo för att rycka in vid minsta gest
L’éveil des papilles (Appetizer)
Noix de coquilles Saint-Jacques grillées  (Grilled sea scallops)..
Det var en kul upplevelse, men jag tror inte att vi skulle göra det en gång till. Vi är för simpla för enkelt.

1 kommentar:

  1. Negresco har jag bara observerat från utsidan. Vad hette restaurangen? Le Chantecler. Ok, vi får ta den vid nästa besök.

    SvaraRadera