tisdag 2 augusti 2016

Resa hem

Nu är vi hemma igen efter en bilresa på tre dagar genom Europa. Första etappen genom Frankrike förflöt ganska smidig om man bortser från en oförklarlig halvtimmas kö vid Montelimar och ett lika långt trafikstopp vid Nancy. Däremot såg vi gigantiska köer på väg söderut vid Lyon och en vid Nancy i riktning mot Strasbourg pga en bilbrand enligt varningsskyltarna.
Bilkö söderut
Andra dagen stannade vi för en kort stund i Luxemburg. Vi besökte staden för 7 år sedan, det var kul att friska upp minnet. Luxemburg är en bilvänlig stad med stora breda gator och erbjuder en stor centralt placerad parkeringsplats som är dessutom avgiftsfri på helgerna.
Luxemburgs shoppinggata
Luxemburg gamla delen
På väg hem genom Tyskland körde vi A1 och som vanligt körde vi på en lördag. Det var inte något problem denna gången heller. Vi stannade i Oyten, en förort till Bremen. En prydlig, söt liten by där de flesta gator verkade ha ritas med hjälp av linjal.
En sagohus i Oyten
När vi äntligen anlände till Sverige så hamnade vi i det första riktiga långa trafikstoppet och det varade mer än 1,5 timme pga av en olycka längre fram. Motorvägen var helt avstäng så vi fick sitta och njuta av det svenska vädret. Som tur var hade det just slutat regna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar