onsdag 28 december 2016

Konsten att åka kommunalt

Nu är vi i vårt franska hem. Vi var här för tre månader sedan, med det känns som evighet.
Denna gång valde vi att skippa vår vanliga resväg via Barcelona, flera timmar i hyrbil kändes jobbigt.
Så vi flög med KLM via Amsterdam till Montpilleir.  Därefter åkte vi hela vägen till Marseillan med kommunala transportmedel. Jag ville efter alla eftersökningar på nätet bevisa för min skeptiske man att det går. Särskilt när vi bara reser med lite handbagage. 
När vi hade landat i Montpellier hann vi precis med bus 120 som stod redo för avgång in till stan. Bussen går en gång per timme, tråkigt om man skulle ha kommit några minuter försent. Kombibiljett bus-spårvagn kostar 2.60 €/per person, det får man väl kalla ett bra pris. Bussen körde till Place de la Europe där vi tog linje 1 till stationen. 
I biljettautomaten på stationen köpte vi tågbiljetter till Agde för 10€/pers. På en av tablåerna såg jag skymt av namnet Agde och att tåget skulle gå om två minuter. Det bar av nerför trappan till perrong E, mycket riktigt stod ett tåg inne på perrongen men vi kunde inte sе några skyltar. 
I fönster på loket såg jag huvudet  på tågföraren och frågade honom om  tåget gick mot Agde.  Oui sa han och vi hoppade på tåget och precis efter oss stängdes dörrarna. På tåget upptäckte vi att man måste stämpla biljetterna, tydligen skulle vi ha gjort det på perrongen för att det fanns inga automater ombord på tåget. Ojdå.
Efter 30 min anlände vi till Agde och som tur var kom bus 210 från Baziers tio minuter senare så vi kunde ta den till Marseillan. Som vanligt, var vi enda passagerare i bussen, alla andra brukar kliva av i Agde.
Och när vi kom fram hälsade Marseillan oss välkomna med parad och musik, byn verkar ha saknat oss så som vi har saknat byn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar