lördag 3 augusti 2013

Hemma igen

Nu har vi kommit hem. Det känns overkligt att semestern redan är över. Denna gången körde via A75. Den krokiga vägen går via Central Massif och är vackrare än A7 som går via Lyon. 
Efter Frankrike passerade vi Belgien, som nästan var helt tomt på bilar och med hela motorvägen utrustad med lyktstolpar. Däremot var det betydligt mer trafik i Tyskland, speciellt var det mycket lastbilar. Det var köer vid flera olika vägarbeten, så det tog längre tid än förra året att komma hem.

3 kommentarer:

 1. Vi bilade ner i år, har inte haft motivationen att skriva på min blogg om resan... än ;). Visade bilder på facebook om vårt äventyr. Men ska nog samla kraft så jag får resan "dokumenterad" på bloggen ;).

  Jag gillar inte Tyskland, vägarbeten överallt, köer o alla Europas långtradare är där, plus att de kör som galningar. Vi bilade ner samma väg som ni. Skillnaden var enorm när vi åkte ner o vek av fr autobahn mot Mulhouse. Det var nästan så man hörde fåglarna kvittra :D.

  Vi tog också A75 hem, så otroligt vackert. Tyvärr vek vi av mot Tyskland fr Luxemburg o hamnade i nya köer. En fruktansvärd olycka dessutom, två långtradare som kolliderat o timslånga köer.

  Kommer att göra som ni nästa gång, köra via Belgien o få så lite som möjligt med Tyskland att göra :D.

  SvaraRadera
 2. Vi satt också fast i timmar av köer när vi körde hem för en dryg vecka sedan. Som den frankofil jag är säger jag 'det är synd att Tyskland ligger i vägen för Frankrike'

  SvaraRadera
  Svar
  1. *gapskratt* Är helt enig med dig Sandra :D

   Radera