lördag 27 september 2014

3 år har gått

Igår var det exakt tre år sedan vi köpte vårt hus. Det känns som det var länge sedan och samtidigt som om det var igår. Man kommer ihåg pirret i magen, spänningen och overklighetskänslan. Det var en väldigt fin, solig och nästan sommarvarm dag. Det var tre överlyckliga första dagar som vi tillbringade i vårt franska hus.
Sedan dess har vi varit i huset ungefär var tredje månad, och bott där i 143 dagar. Huset har fräschats upp, möblerats och inretts enligt vår smak. Vi har blivit väl mottagna i grannkretsen på vår gata, och fått nya bekantskaper med ett svenskt par som har att hus inte så långt från oss. 
Expediten i fiskdisken på Carrefour känner igen mig och rättar tålmodigt min obegripliga franska. Kvinnan i bageriet Les Saveurs d’Eugéne vet exakt vilket bröd jag vill ha,  mannen i ostronbutiken Ches Richard alltid hälsar glatt när jag köper ostron och musslor hos honom. 
Huset har inte blivit till något börda, kanske för att det ligger så långt borta och vi inte sticker dit varje helg för att fixa något. Det känns som om vi har hittat vårt hem och vi stormtrivs där, för att inte tala om den franska livsstilen som vi har blivit en del av.

5 kommentarer:

  1. Vi fick vårt hus några månader efter er och jag kommer också ihåg den där overkliga känslan, pirret och glädjen. Och av snorkiga fransmän har vi inte sett röken;)

    SvaraRadera
  2. Känns väldigt bekant din beskrivning. Vi har om en vecka haft vårt hus i fyra år och vi njuter fortfarande lika mycket varje gång vi är där.

    SvaraRadera
  3. Skulle vara väldigt kul att ha ett hus i Frankrike. Men nu köpte vi hus i Hjo istället. I Frankrike får vi hyra.
    Kul att ni är kända i brödbutik och ostron dito.

    SvaraRadera
  4. Något som vet? Stämmer verkligen ryktet att Ryan air ska lägga till destinationen Beziers från Säve Göteborg? från när? I så fall har verkligen arbetet givit resultat! och toppen för oss Göteborgare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte hört detta tidigare, hoppas att det stämmer. Då blir det ett klippkort hos Ryanair för vår del ;)

      Radera