söndag 21 september 2014

Husläge

Förra veckan fick jag ett mail från den franska husmäklaren Fredda Rueda. Trots att jag sagt upp prenumerationen på hans massutskick för mer än tre år sedan får jag hans brev då och då. Hans mail brukar sorteras direkt som skräppost, men denna gång hamnade det i min inkorg. Ok då, jag tittar på de hus som han erbjuder.
Som vanligt finns det inga namn på byarna angivna i annonserna, bara några konstiga abbreviaturer. För oss var själva byn avgörande för vårt val av huset. Jag känner igen några hus som annonserades för fyra år sedan och som fortfarande är till salu. Fyra år! Det är helt ofattbart från svenskt perspektiv med en så överhettad bostadsmarknad som vi har. Är priset alldeles för högt eller är det fel läge? T.ex. ett fint mindre hus, som vi tittade på och som ligger i en större by norr om Beziers har alldeles för hög prislapp. Priset har faktiskt blivit dyrare på 3,5 år. Det ligger vid en hårt trafikerad väg och alla fönstret vetter mot den vägen. Skulle trafiken läggas om, så skulle huset kunnat säljas snabbare, tror jag. 
Läste i Karins blogg Brev från Servian att det var stora översvämningar i Herault nyligen. Flera byar har drabbats, byar som hade en liten bäck men som blev till en stor flod. Personligen skulle jag inte vilja ha ett semesterhus som ligger i område med översvämningsrisk.
Är det ändå inte läget som är avgörande vid valet av hus? 
Läget på detta huset vid lagunen skulle jag inte tacka nej till.

1 kommentar:

  1. Hej Madame Pri!
    Visst är läget otroligt viktigt!
    Det mesta inne i ett hus går ju att förändra, men man måste trivas med läget! Roligt att ni fortsätter att trivas! :)

    SvaraRadera