tisdag 30 juni 2015

Annecy

En av våra resdagar tillbringade vi som vanligt i Strasbourg, men i år bestämde vi oss för att ta en omväg och körde från Strasbourg till Annecy. Enligt min franska guidebok är Annecy den vackraste byn i Franska Alperna. När vi kom dit var det upp till +30 varmt och vindstilla. Själva gamla staden påminde mig om Colmar men i mindre skala.

Staden med sina söta medeltida hus och broar ligger vid en vacker sjö, men byn kändes på något sätt själlös, kanske pga överexploaterad turism. Vi och en arme av turister gick som ett tåg på de smala gatorna och på den breda allén vid sjön. Det var mycket asiatiska turister, kanske kineser, med stora kameror.
Dagen därpå åkte vi på små vägar mot Valence och passerade en vacker sjö Lac du Bourget med fina cykelvägar runt om - där hade det kanske varit värd att stanna några dagar
Lac du Bourget

8 kommentarer:

  1. Härligt att avvika från motorvägen ibland och göra annorlunda. Vi planerar nåt liknande på vår väg ner. Rapport kommer när vi har wifi igen....

    SvaraRadera
  2. Vi har faktiskt också varit i vackra Annecy, men förlorade inte våra hjärtan vi heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var trevligt att ha sett staden ändå;)

      Radera
  3. Kommer ihåg att ni skaffade FON router för att kunna ha fritt internet i ert hus i FR, men VAR i Gbg köpte ni den? eller om den beställs direkt från FON hur lång var leveranstiden?Stort tack för hjälpen!
    Mvh Vavva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vi beställde direkt via Fons hemsida, leveranstid var kanske en vecka, minns inte riktigt. Vi fick även gratisfrakt med någon rabattkod som fanns på nätet. Hittills har Fon fungerat bra här i Marseillan ;)

      Radera
    2. Hej och tack för svar! Frågor från mig som inte är så bra på det tekniska .:-) man sätter alltså bara in denna router på sitt fasta nät hemma i SE? hur fungerar det sedan i FR? loggar man in med lösen man får från Fon och söker upp en Fon punkt?
      Tack för hjälpen! Mvh Vavva

      Radera
    3. Hej, jag har skrivit ett nytt inlägg on FON med instruktioner, hoppas att det förklarar bättre :)

      Radera