torsdag 6 augusti 2015

Resumé

Nu när vi har varit hemma i Sverige i dryg två veckor tittar jag tillbaka på vår sommarsemester och konstaterar att den var riktig bra. Först blev den en resa i resan, när vi färdades på nya vägar och såg en för oss ny del av Frankrike. Därefter var det lugna och avkopplande veckor när vi hämtade oss från jobbstressen. God mat, kall vin, sol, värme och bad – vad mer önskar sig en nordbo efter en kall och blåsig vår och likadan försommar?
Grannens katt kan det där  med siesta

Sedan hann vi (eller snarare min man) med att sätta upp ett nytt innertak i rummet på tredje våningen, så att vi slipper att se isoleringen som förra ägarinnan struntat i att täcka över. Det blev riktigt fint, men min man fick slita i 35 graders värme som det då var på 3 våningen. Vi fick umgås med våra bekanta som också äger ett hus i vår by. Vi fick deltaga i byns sommerfester även om de var lite för många för vår smak. Varje dag kollade vi på väderprognosen inte för att se om det skulle bli sol utan för om det blir svalare och vilken styrka det blir på vinden. När det var vindstilla blev det överdrivet varmt, annars blåste en behaglig bris från havet.
Och varje gång när vi reser hem till Sverige undrar vi varför vi inte flyttar dit för gott när vi trivs så bra?

2 kommentarer:

 1. Jo så tänker vi också , men det är ju det här med arbete/inkomst också eller hur? Dessutom är det kanske bra om franskan är flytande...?
  Mvh
  Andra svenskar i regionen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precise! Så vi får bo kvar i Sverige ett tag till

   Radera