söndag 2 augusti 2015

Våra grannar

Vi har börjat att mer och mer umgås med gamle Claude, vi träffar honom allt oftare på gatan. Han har ett skarpt minne trots sina 91 år och känsla för humor. Däremot syns vår madame Granne mindre ute, men man hör hennes röst då och då. Vid ett tillfälle berättade hon att ett ungt par med en baby har flyttat in i det lilla nyrenoverade huset, men sedan åkte tjejen någonstans och alla blommor som hon satte vid huset har vissnat. Hon har inte överlämnat ansvaret för vattningen till madame Granne, som annars sköter växterna hos den irländska grannen. Madame Granne var tydligen mycket besviken över detta.
Den stora karlen som tidigare hade en kanariefågel som sedermera har dött klagade på att det är alldeles för varmt i hans envåningshus. Han var nyfiken på Sverige och har regelbundet frågat om vi har någon snö. Dagen innan vi skulle åka hälsade han mig och sa genererad något på engelska. Tyvärr förstod jag inte riktigt hans engelska, men det var så sött av honom att han försökte.
Vår granne Snobb dök upp i huset som vanligt vid nationaldagen. Sedan hans flickvän lämnade honom för 2 år sedan har han haft otur i kärleken. Förra året blev han tydligen osams med en ny dam som då gästade honom, i år lämnade en annan dam hans hus bara efter en dag. Därefter packade han, bommade igen huset, satte sig i bilen och försvann.
Huset vid hörnet har börjats totalrenoverats. Undrar vem som flyttar in...

en av gatorna i Marseillan

3 kommentarer:

 1. Finaste gatan i hela byn!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syftar du på vår gata eller på den gatan som är på bilden :)?
   Tänkte faktiskt på våra svenska grannar när jag lagt upp bilden :)

   Radera
 2. Vi syftade på gatan på bilden, men er gata är också fin:-)
  Mvh
  Era svenska grannar

  SvaraRadera