måndag 28 december 2015

Resan ner

Efter julfirande hemma i Sverige var det dags att åka till det franska hemmet. Taxiföraren som körde oss till Landvetter började plötsligt prata om franskt i Göteborg utan vi nämnt vart vi var på väg. Det var verkligen lustigt.
På flygplatsen träffade vi gamla bekanta som också var på väg till Frankrike med samma plan som vi. Det var trevlig överraskning, vi som inte sett varandra på flera år.
Barcelona mötte oss med sol och 18 graders värme. Men det var verkligen dålig luft i staden precis som de nämnde på TV häromdagen. Något slag smog av avgaser låg över staden, det var nästan svårt att andas när vi körde igenom. Ett nytt Peking?
Överallt på skyltar längs motorvägen informerades det om att det är kontroll vid gränsen. När vi kom fram och stannade i en bilkö, tog jag fram passen, men blev besviken, när polisen inte alls stoppade vår bil. De stoppade faktiskt inte en enda bil. 

Kö vid gränsen
Däremot var bilkön ner mot Spanien gigantisk, flera km lång. Vi måste nog åka flera timmar i förväg när vi ska hem.
Vi kom till Marseillan när det redan mörknat. Lampan från gatubelysningen lyste på vårt hus. Äntligen är vi hemma efter nästan ett halvårs frånvaro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar