söndag 10 januari 2016

Hemma i Sverige

Vi har varit hemma i Sverige i  några dagar. Kvällen innan vi skulle resa hem från Frankrike hittade jag en blogg som beskrev att det var upp till fyra timmars kö vid Spanska gränsen. Vi såg själva en gigantisk kö när vi körde från Barcelona, så vi bestämde att åka med mycket goda marginaler. När vi kom fram till gränsen fanns det inte alls någon gränskontroll, det var bara att köra rakt igenom. Därför anlände till flygplatsen alldeles för tidigt, men hellre det än att chansa. 
Flygplanet från Norwegian var fullsatt bägge väggarna. Vi kom till Göteborg 25 minuter för tidigt och när kapten meddelade detta, lät det nästan som på Ryanair och folk började applådera. Göteborg hälsade oss med -10 kyla. Tillbaka till vardagen och mörkret.
Brunnsparken

3 kommentarer:

 1. Hej! Nu chansar jag men vi behöver hjälp. Vi är ett par som planerar att om ca 3 år flytta till Frankrike permanent. Vi har varit i Tarn och tittat på ungefär 15 hus och reser dit igen till våren. När vi väl sålt företag och hus i Sverige så kommer inte finansieringen att vara ett problem men nu har vi fått ett annat. Eller många... om vi vill köpa nu? Lånar franska banker ut till svenska medborgare? Hur går allt till? I vilken tur ordning ska vi ta saker och vilka banker eller vem ska vi vända oss till för att få lite svar? Ja herregud var många frågor och stackars dig men vi behöver verkligen lite starthjälp och en knuff så jag hoppas på svar.
  Med vänlig hälsning
  Lisa
  Om det är bättre och vi inte för besvärliga så ger jag dig gärna min mejladress

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, det är kul att ni tänker flytta till Frankrike för gott;)
   Tyvärr kan jag inte ge er något råd om finansieringen, eftersom vi inte behövde ha något lån när vi köpte vårt hus

   Radera
  2. Karin Kloo som driver Hus i Languedoc, har både hemsida och finns på Facebook, kan allt om köpeprocesser, banker o annat vad gäller husköp i Frankrike. Skulle råda dig att kontakta henne för att få bästa hjälp.

   Radera