lördag 23 januari 2016

La Baraquette

Under vår senaste vistelse i Marseillan såg vi många förändringar i byn. Det kändes väldigt positivt, dock kanske inte alla ändringar i byn.
När vi promenerade vid Tabarka såg vi att stort område som tidigare varit igenväxt hade förberetts för något stort. Man hade placerat två stora pelare som såg ut att vara till för att bära en stor skylt. Det skulle byggas något där, det var solklart
På kartan är området markerat med rött
Men att det ska byggas en lyxområde med 5 stjärnigt hotell, några lyxvillor och lägenheter kom som lite  av en överraskning. En arkitekt från Barcelona har tydligen designat området som ska heta La Barequette. Här finns en länk till deras site. När vi såg bilderna blev vi lite sorgsna. Det känns för modernt för vår by, det känns inte som om det är Marseillan. Och jag måste erkänna, jag gillar verkligen inte de kubiska formerna på byggnader, jag gillar inte kubism överhuvudtaget. Tack och lov, verkar det som om de lyxiga fyrkantiga lådorna ska ligga längre in, så man kanske inte ser dem från promenaden vid Tabarka. 
Man blir lite orolig för framtiden - kommer vår by bli som Cap D'Agde? Får vi samma tråkig utveckling som de flesta andra attraktiva områden vid Medelhavet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar