söndag 26 januari 2014

En vinterdag

Nu är det fint vinterväder i Göteborg. Solen kom äntligen fram och människorna på mitt jobb började förvånat titta ut genom fönstren. På fikarasten pratade alla om det fantastiska vädret. Flera gick ut för en lunchpromenad. Andra gick ut på terrassen för att med sina mobiltelefoner dokumentera ett sådant i Göteborg ovanligt vinterfenomen. Jag var en av dem. Jag förundrades över hur lite det egentligen behövs för att man skall känna sig lycklig och glad. Lite sol räcker långt.
Vinterdag i Göteborg

lördag 18 januari 2014

Nyårslöfte

Det var för två veckor sedan vi kom tillbaka från Marseillan. Vädret i år var bättre än de två föregående åren, så vi njöt av solen och värme. Det är något med ljuset där nere som gör att man känner sig lycklig och uppfylld på något sätt. Man känner sig livligare, yngre och mer energisk . Under våra långa promenader i Marseillan fick jag flera idéer som jag skulle vilja uppnå i år. I Sverige kallar vi det ju nyårslöfte. För att inte glömma bort dem spaltade jag upp dem som ”Mina mål 2014”. Där nere verkade de helt genomförbara och lätta att uppnå. När vi kom hem till Sverige och hamnade direkt i det eviga mörkret blev de plötsligt svåra och komplicerade. Nåväl, jag gav inte upp och redan är flera mål på listan avbockade. Fast jag måste erkänna att ju längre tid det går från min ”upplysning i Marseillan” desto latare blir jag. Kanske bör jag åka oftare till den ”källa” som ger mig kraft och energi

måndag 6 januari 2014

Sète

Vädret var vårvarmt och soligt den sista söndagen i december och då bestämde vi åka till Sète. På somrarna är det hopplöst att hitta en parkeringsplast där, då är den högljudda staden proppfull med turister, bilar och måsar. Idag var det helt annorlunda. Det var mysigt, tyst och fridfull, till och med de stora fiskbåtarna låg tysta och stilla längs kajerna. Vi klättrade upp till kyrkan, spatserade på de branta gatorna och satte oss tillslut på ett hamncafé och bara njöt av solen. Trots att det var söndag var Monoprix som ligger på en av kanalgatorna öppet och folk strömmade in dit, mest tjejer så klart. Idag blev jag förälskad i staden, men det kanske går över när sommaren kommer och allt blir som vanligt igen.