måndag 3 juni 2013

Min drömkarta

Jag gillar att köra bil, eller snarare att sitta bredvid min man som oftast kör. Man kan upptäcka så mycket mer genom att resa på detta sätt. Fast alla de 220 milen till huset i Marseillan är inte lika spännande. Om jag kunde rita om Europas karta och flytta runt länderna som i ett kortlek, så skulle vår resväg se ut så här:
Först Sverige, den sträckan lämnar jag som det är. Danmark fortkortar jag med 10 mil. Sedan, efter man landat i Tyskland, så skulle Romantiska vägen (Romantische Straße) börja direkt efter Puttgarden.
Rothenburg ob der Tauber
38 mil genom ett vacker landskap och mysiga sydtyska städer, sedan skulle man komma till Österrike.  
Någonstans i Österrike
Österrike är utan tvekan ett av mina favoritländer, så skulle jag vilja färdas på denna vägen fram och tillbaka. Därefter skulle man hamna i Strasbourg som skulle ligga där Clermont-Ferrand ligger idag. Och sedan är det bara 30 mil kvar till Hérault. Den nya kartan skulle vara helt underbar, eller hur?

2 kommentarer:

  1. *gapskratt*
    Skulle gärna bila efter din karta :D.

    Eftersom ni har vanan inne, vilken är er rutt ner? Vi styr söderut den 13juni... o det blir 3 nätter i underbara Marseillan till en början. Perfekt start med skaldjur o sedan takterrass med lite picpoul. Inte fel alls ;). Sedan vidare till Murviel där vi blir till 27/28 juni.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kör Göteborg-Kassel-Strasbourg, därefter beroende på trafiken, Lyon eller Clermond-Ferrand (det blir en omväg men mindre trafik). När ni lämnar Murviel, åker vi från Göteborg. Hur brukar ni köra?

      Radera