fredag 18 oktober 2013

L’Ancien hôpital är rivet

De har verkligen rivit det gamla sjukhuset L’Ancien hôpital (se här).  I somras såg vi att de hade börjat utplåna en liten trädgård som låg bredvid huset, men vi hoppades ändå att den fina fasaden på sjukhuset skulle bli kvar. Tyvärr, de har jämnat sjukhuset med marken. Nu finns det bara ett stort håll omgivet av staket. Snart kommer den relativt höga moderna fyrkantiga lådan byggas. Fy på er som har tagit beslutet att förstöra det fina huset.

Flera hus runt om i området har varit till salu ett tag. Kanske inte så konstigt för att det inte är så trevligt att bo mitt på en byggarbetsplats. Vi har tidigare noterat att fransmännen bygger extremt långsamt, i alla fall i vår by. Det finns flera nybyggen i utkanten av Marseillan som verkar ha pågått i flera år.

1 kommentar:

  1. Jo Mdm Pri, visst är det trist men man hade ju låtit huset förfalla rejält under åren. Känner igen detta från hur det var i Sverige.
    Gamla hus fick stå och förfalla så att de var omöjliga att restaurera till rimlig kostnad. Så riva och bygga nytt och fult.
    Kan trösta dig litet med att portarna numrerades och revs bit för bit. Verkar som man skall återanvända dem någonstans.
    Hälsningar från "antennmannen".

    SvaraRadera