lördag 19 oktober 2013

Söndagsmiddag

Vi bestämde oss för att äta musslor, ostron och så klart Picpoul. Problemet var det att vi kom på lördagen och handlade snabbt på vägen till Marseillan på HyperU i Agde. Vi brukar alltid ha någon flaska vitt och rose vin hemma, så inget vin blev inhandlat. Hemma upptäckte vi att Picpoul inte fanns i vårt förråd, så blev det ett stort problem att hitta vin på en söndag. Vår Carrefour var stäng, samma gällde HyperU och Intermarche i Agde. Vi hittade till slut en flaska billig Picpoul som såldes dubbelt så dyrt i byns Spar. Yes, nu skall bara musslor inhandlas. 
Spar i Marseillan
När vi kom fram till ostronhandlare Rikard var musslorna slut! Vad är detta, de brukade ju ha massor med musslor. Efter besök i åtminstone 2 ostronbutiker hittade vi musslor, precis innan de tog slut. En herre framför oss handlade stort - han köpte 2 stora lådor med ostron, flera kg musslor och andra skaldjur. Musslorna kostade betydligt mer än vanligt, var det en bristvara denna söndag? Eller har de musselskiva liknande vår kräftskiva?

4 kommentarer:

  1. Älskar dina bilder fr vårt Marseillan! Så mysigt att läsa om "vårt" Marseillan :). Men att vara utan picpoul o musslor i megapolen för dessa, låter som den mardröm :D

    Efter en himmelsk sommar o höst försöker jag mobilisera kraft till att skriva på bloggen om vår resa ner till vårt franska paradis. Endera dagen så händer det... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för uppskattningen!
      Hoppas på att få läsa snart om er resa till vårt gemensamma paradis :)

      Radera
  2. Hm, känner igen.... man måste vara planerad fram till måndag :( I en av våra grannbyar finns en Carrefour Express som är öppet på söndag till 13.00 men sedan är det kört. Inte utrymme för några impulsiviteter alls.... Skönt att det ordnade sig iaf!

    SvaraRadera
  3. Restaurangen Taverne du port vid hamnbassängen i Marseillan har en vinkällare där det går bra att köpa vin också, har sett folk komma in o bara handla utan att äta vid flera tillfällen. De har flera fina Picpoule.

    SvaraRadera