lördag 24 januari 2015

Flygvägar?

Det nya året försätter att ge oss västkustbor några tråkiga överraskningar. En av de är det inte längre finns flyg till Beziers från Rygge i Norge. Eller rättare sagt finns rutten kvar fast de börjar inte flyga förrän juni månad. Varför vänta till sommaren när det finns långlediga dagar i påsk och majhelgar? Det blev nästan som en chock när man dag efter dag kollat biljettutsläpp och till slut förstår att det aldrig kommer några. Så man börjar leta efter andra alternativ. 
Nu, när Säve är stängt, är flygutbudet hos Ryanair från Göteborg nästan obefintligt. För oss som ska till Languedoc finns det bara rutten till Marseille kvar. Eftersom Ryanair ska flyga från Landvetter är prisklassen nästan detsamma som hos vanliga flygbolag. Det finns även Norwegian kvar med flyget till Barcelona. Jag försöker kolla andra alternativ med mellanlandningar, men det är nästan hopplöst.
Kanske någon annan vet hur man på bästa sätt kommer till Landguedoc från Göteborg?
Gråa Göteborg

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har just kommit fram till att GOT-CDG med SAS för 998.- och därefter CDG-MPL för 825 med AirFrance blir min melodi i april. Får pussla ihop de två själv för GOT-MPL kombinerat var rysligt dyrt. Plösligt är det hemskt dyrt. Lycka till! Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helena
   Tack för tipset, jag kollade hos AirFrance och KLM. Man skulle ha vaknat upp lite tidigare än vi gjorde denna gången, men vi var bombsäkra på rutten Rygge-Bezires.

   Radera
 2. Trist med nedläggningen av Säve.
  Vi har prövat vägen över Marseille och den fungerar men tar ganska lång tid med tåganslutningen. Tills Ryanair hittar ett nytt alternativ kan ni ju alltid ta vägen över Nyköping/Skavsta - det är visserligen ca 3,5 timmar från Göteborg men ändå hanterbart. Och man kommer direkt till Beziers/Agde. Håll ut, det löser sig nog med tiden. /SP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi övervägde att resa via Skavsta, men det tar 4,5 tim körning om vi minns rätt och vädret kan bli vilket som helst i början av april. Och extra övernattning på väg hem lockar inte. Så det blev Barcelona istället ;)

   Radera
 3. Hej,
  Vi bor också i Gbg och har nu bokat med Norwegian till Barcelona för rimligt pris.Att landa på Barcelonas flygplats tycker vi känns helt ok, har tidigare nästan alltid rest rutten Säve-Marseille med Ryan Air..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åker nog samma flygplan ner eller tillbaka ;)

   Radera