tisdag 27 januari 2015

Påskresan är bokad

Påskresan är bokad. Vi valde att flyga via Barcelona med Norwegian, det verkar att vara den smidigaste vägen från Göteborg: direktflyg, inga konstiga flygtider och inga extra övernattningar. Priset var ok för att vara en storhelg. Fast det går inte alls jämföras med prisnivån från Rygge, där man kunde flyga nästan gratis. Vi ska bli borta (eller snarare hemma) hela 10 dagar. Tänk på hur vårt hus har saknat oss och vise versa. Tänk på våra grannar som har undrat vart tog vi vägen. Jag har verkligen saknat gamle Cloudes visslingar efter sin hund, vår madame Grannes sprudlande prat och kvittret från den lilla fågeln som bor hos den stora mannen på hörnet. Vi ser även fram emot att träffa våra bekanta som bor på den långa gatan och kanske ska vi äta påsktårtan ihop.
Tillvaron ser mycket ljusare ut och nu kan jag 
belåtet luta mig tillbaka och räkna dagarna...
Bänken som också väntar på mig

11 kommentarer:

  1. Hur tar man sig sen enklast från Barcelona till t ex Beziers?
    Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Christina
      Tyvärr, har vi inte hittat en annan väg än med hyrbil

      Radera
  2. Härligt med resplaner klara. Förra året gjorde vi vår långresa, bilade ner till vackra Languedoc och var där i nästan en månad. I år blir det tyvärr bara kortare besök. Vi åker i mitten av april o denna gång blir det till Marseillan igen. Ser så fram emot detta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd att vi inte kan ses denna gången heller. Vi lämnar Marseillan strax efter påsken

      Radera
  3. Hej igen!
    Jag frågar med anledning av att vi letar efter ett permanentboende i trakterna runt Beziers mycket p g a närheten till flyget, så att våra närstående enkelt kan komma och hälsa på.
    Men själva vill vi kanske åka till Sverige runt julen och då får man väl ta tåget till någon annan flygplats.
    Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förra vintern försökte jag hitta någon förbindelse mellan Barcelona och Beziers eller annan stad i närheten, det var hopplöst och jag gav upp. Men det kanske nya spåren för TGVn löser transportproblemen i framtiden?

      Radera
  4. Hej, Ser att ni har bokat med Norwegian till Barcelona, precis som vi! Tycker denna rutt fungerar bra, restiden till Beziers är bara ca 0,5 timme längre än från Marseille...och vi Göteborgare tycker också det är bra mycket skönare att köra bil i Frankrike istället för i Sverige och Norge till Skavsta resp Rygge ..Vi kanske ses på flyget i Påsk då!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi skulle ha flugit samma flygplan i vintras, men det blev inte så :(. För oss är de 3,5 tim körning till vår by från Barcelona, vi aldrig testat rutten från Marseille.
      När åker ni?

      Radera
    2. Vi ska också stanna 10 dgr, åker ner 30 mars och tillbaka 8 april.
      Ni också?

      Radera
  5. Låter lyckligt. För ett antal år sedan tog vi också flyget till Barcelona och bilade till Perpignan, Collioure, Carcassonne och Montpellier. Gött!

    SvaraRadera