tisdag 28 juli 2015

Resa hem

Vi kom hem söndag kväll. Det tog två övernattningar, en i norra Frankrike och en i norra Tyskland. Resan genom Frankrike på betalvägar var smidig och snabb. Vid Lyon kör vi alltid kringleden, mot Strasbourg och sedan Paris, och där finns ingen större trafik. Det var inga problem köra mot Hamburg heller. Denna gång provade vi att köra stora Bältbron istället för Puttgarden och så här efteråt kan vi säga att den vägen inte var någon höjdare. 
Mot stora Bältbron
Det tog 4,5 timmar att köra från Flensburg till Köpenhamn, det var mycket vägarbeten och oförklarliga köer. Så resan hem tog nästan 12 timmar med några korta pauser. Så det blir Puttgarden nästa år trots att den rutten är dyrare.

6 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Vi har samma erfarenhet av Jyllandshållet. Fehmarn sund håller i längden!
    Boel

    SvaraRadera
  2. Ber om ursäkt om det var vi som fick er att välja bro-vägen genom Danmark! Vi har bara åkt den vägen på natten och det gjorde vi den här gången också. Det tog oss tre timmar :-)

    /K&H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var inte alls er fel ;-) Vi ville ju prova den vägen själva och hade bestämt göra det innan vi reste ner.
      Men kanske är den vägen bra för nattugglor ;-)

      Radera
  3. Vi gjorde en ny erfarenhet på vår hemresa i somras. Övernattade som vanligt i Alsace. Körde sen genom Tyskland till Rostock för färja till Trelleborg. Färjan går vid ca 23-tiden så man har ganska bra marginal för att köra dom 90-100 milen genom Tyskland. Sen att färjan blir en ren övernattningsfärja får man ta med i beräkningen. Trist färja, ingen frukost eftersom man anländer tidigt på morgonen. Men man slipper dom tråkiga milen i Danmark och sparar in en bro/färjetransport över Öresund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack för tipset! Ska kolla på den transportvägen :)

      Radera
  4. Vi har också provat Trelleborg/Rostock ett par gånger. Vägarna är bra i östra Tyskland, inte så mycket trafik. Har man ganska lätt att sova i oskön sovmiljö är detta helt ok. Men man vinner inget om man inte sover under överfarten. Håller med Stormpartner: skönt att slippa danmarksmilen.

    SvaraRadera