söndag 24 juni 2012

Möblerna

Vi köpte vårt hus av en fransk dam via en fransk mäklare. Madam bodde i självaste Paris och hade haft huset i sin ägo i 16 år. Efter en hård förhandling om priset fick vi även möblerna inkluderade i det redan sänkta priset. Mäklaren var väldigt noga med att notera varje pryl som ingick i köpet och bifogade sedan listan i kontraktet. Vi fick även 3 tv apparater på köpet, hon tyckte om att ha en tv i varje rum. Dagen innan kontraktsskrivningen träffade vi ägarinnan och tillsammans med mäklaren kontrollerade vi att allt som ingick i köpet var kvar i huset. Hon var väldigt gullig, och hon lämnade kvar mycket mer än vad som var tänkt från början, hon sydde t.o.m. nya gardiner till fönstren, lämnade den fina grillen, köksporslin, strykjärn med mera. Huset var välstädat, så vi kunde flytta in direkt.
Så klart skulle vi så småningom byta ut möblerna. Köksmöblerna och vitvarorna bestämde vi att behålla ett tag och även soffan på 3 våningen. Sängen fick vi byta ganska snart för att den var alldeles för smal för oss. Tack vare närheten till IKEA i Montpellier fick vi fina sängar och möbler i sovrummet.
Men möblerna i vardagsrummet skulle bort direkt. Efter mailväxling med Emmaüs i Servian kom 2 killar på avtalat tid och tog med allt som vi inte behövde. Roligaste av allt var att några möbler inte gick ta ut från huset via den som vi trodde var ”ganska” breda trappan, så killarna öppnade fönstret på andra våningen och tog ut alla möblerna via fönstret istället.
Så nu står vårt vardagsrum helt tomt. Att köpa Ikea möbler passar liksom inte ihop med huset. Vi besökte andra möbelvaruhus i Herault och konstaterade att vi ännu inte hittat den perfekta butiken som säljer möbler i ”äkta fransk stil” (i alla fall så som vi tror att fransk stil är). Men sedan hittade vi blocket på franska. Det finns en del gamla möbler à la  Louis Philippe eller à la Napoleon till överkomliga priser:  Blocket  Vi får se om vi handlar därifrån

1 kommentar:

  1. Spännamde att handla på franska blocket :-) Lycka till !

    SvaraRadera