torsdag 9 augusti 2012

Carrefour

Det finns en Carrefour i Marseillan, kanske 7 min promenad från vårt hus. Det är väldigt bekvämt att ha en stormarknad i byn. Fast bröd, grönskar och frukt försöker jaga handla i de små butikerna i byn. Och musslor och ostron hos ”Rikard” förstås.
Jag till och med skaffade ett kundkort ”carta de fidelité” på Carrefour. Jag kommer att få en del kuponger hemskickade, problemet är bara att vår brevlåda igenbommad när vi inte där. Så mina intjänade poäng kan jag inte använda i alla fall. Med det är så kul att visa kassörskan och övriga kunder att jag ”tillhör klubben” och faktiskt bor där. Det är också finurligt att man kan sätta sitt kundkort på nyckelknippan och slippa ha det i plånboken.
När vi handlade på Carrefour i andra byar, så upptäckte vi att priserna i vår Carrefour var lite högre. Och om jag inte missminner mig så var priserna också lägre under våren och vinter. Höjer de under högsäsong eller är det bara inbillning?
Men generellt tycker jag att matpriserna på lyxigare produkter är mycket billigare där än i Sverige. Och framförallt är det ett brett urval av produkter. Färsk fisk, skaldjur, ostar, charkprodukter, bröd, vin – där har man råd att äta det varje dag. Däremot upplever jag att priserna på grönsaker är ovanligt dyra, fast de smakar som grönsaker ska smaka och inte som de smaklösa grönsakerna hemma

2 kommentarer:

  1. Vi handlade också oftast på denna Carrefour. Likaså på HyperU i Agde. Sortimentet är enormt o det är en lycka att få gå omkring bland utbudet. Det är billigare på de större stormarknaderna utanför Portiragnes o de i utkanten av Beziers, Grand Casino t ex.

    Matinköpen blev betydligt billigare än här hemma. Och grönsakerna köpte vi på förmiddagen i den fräscha butiken till höger om torget. Vi åt en melon som var bland det godaste vi ätit och som vi fortfarande pratar om. Tyckte grönsakerna också var betydligt lägre i pris än här hemma, för att inte tala om kvaliteten ;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med, deras vattenmeloner var gudomliga :)

      Radera