lördag 4 augusti 2012

Vattenräkning

I juni månad fick vi en otrevlig vattenräkning från SDEI. Vi skulle få 2 vattenräkningar per år, så det var ingen konstigt med en räkning som trillade ner i vår postlåda i början av juni. Men när jag öppnade kuvertet såg jag den gigantiska summan som vi skulle betala. Vad? Finns det guld i deras vatten?
Sedan visade sig att SDEI hade beräknat vår vattenförbrukning baserat på 4 personer boende permanent i huset.
Istället för 5 m3 vatten debiterade de oss för 80 moch eftersom att vi har autogiro så drogs pengarna automatiskt från vårt konto.
På fakturan fanns det inget telefon som man kunde ringa från utlandet, så gick jag in på SDEI's hemsida, loggade in och angav den riktiga konsumtionen.
Nu fick en ny räkning på den verkliga förbrukningen och ett meddelande om att den nya fakturan ersätter den tidigare. Spännande att se hur de löser det med återbetalningen av mellanskillnaden.

2 kommentarer:

  1. Bonjour madame Pri!
    Vi betalade också för mycket för vattnet i vårt första hus men det löste sig smidigt med en utbetalning till vårt konto; hoppas det funkar för er också!
    kram Karin i Servian

    SvaraRadera
  2. Hej, Karin!
    Vi hoppas att det löser sig, men som vanligt får man kanske vänta en månad eller två. De har inte så bråttom där nere eller hur?

    SvaraRadera