lördag 14 september 2013

Hus till salu

I juli när vi var där nere gick vi runt på gatorna lade vi märke till vilka hus som var till salu. Nu, när vi betraktar Marseillan som vår stad, är det inte konstigt att man intresserar sig för allt som händer i byn. Vi konstaterade att flera större hus är till salu, oftast av ORPI. Så klart finns det också hus som har inte någon säljskylt utan bara annonseras via mäklare, som det t.ex. var i vårt fall. Ibland har ett och samma hus skyltar från flera olika mäklarfirmor, det kan upplevas lite udda. Skriver de kontrakt med flera mäklare samtidigt, hur kan det fungera i praktiken?

3 kommentarer:

  1. Jodå man skriver kontrakt med flera mäklare. Man kan även sälja huset privat samtidigt som det ligger ute hos mäklare. Dock om mäklaren visar ett hus för någon intressent får denne skriva under att vid köp så måste det ske av den mäklare som visat det.
    Ser förresten att två mäklare tycks ha slagit igen. Den vid det ena torget och den på "vänstra stranden". Nu finns det väl "bara" 8-9 kvar. Förresten så håller "min" mäklare att pensionera sig och säljer verksamheten.

    SvaraRadera
  2. Hej Madame Pri.
    Har du upptäckt bloggen nedan? Rekommenderar den, fina tips och rolig läsning.
    http://brevfranservian.blogspot.fr/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte bara bekant med bloggen, utan även med bloggerskan, som faktiskt var en av de första som besökte vårt hus :)

      Radera