söndag 8 september 2013

Reseplaner

Vi ska åka till Marseillan någon gång i oktober, men resan är av olika anledningar inte bokad ännu . Vi skall då försöka träffa en hantverkare som eventuellt kommer att göra om vårt badrum. Däremot är vinterresan redan bokad och vi ska fira Nyår i vårt lilla Marseillan. Resan sker igen via Barcelona, inte den bästa resvägen med tanke på den 3,5-timmars långa körningen från Barcelona till Marseillan. Såg att biljettpriset via Köpenhamn var mycket bättre, men då måste man på något sätt först komma till Danmark.
Jag fungerar lite på vilken liten håla Göteborg verkar vara, det är verkligen inget större utbud av flygresor på vintern. Malmö Aviation, SAS, konkursdrabbade FlyMe och City Airlines gjorde alla ett försök att ta oss västsvenskar direkt ut i Europa, men det blev tydligen inte någon succé. Ryanair nobbar oss under de kalla vintermånaderna, så endast tack vare Norvegian kan vi ta oss söderut.

2 kommentarer:

  1. Hej på er! Läser med stort intresse och behållning er fina blogg om Marseillan. Vi hittade den efter att ha återvänt från Frankrike i början av augusti. Tack för tipsen om mäklare, vi åker ner till Marseillan den 8 oktober och stannar en vecka i ett hus som vi hyrt. Skall bli intressant att få uppleva Marseillan vid en annan tid. Vi åker också ner för att testa om det går att ta sig ner billigt. Vi bor i Malmö och har bokat Ryanair till Barcelona/Girona, tor två personer 690 kr, vi hyr också en bil genom Ryanair/Hertz 1100 kr en vecka/fria mil. Eftersom vi anländer sent så hittade vi ett hotellrum utanför Girona för 50 € med frukost ;-). Det verkar som att det går att ta sig ner till Marseillan enkelt och billigt (i alla fall vid denna tid från Malmö...).

    Vi återkommer med en rapport. Kanske kan ni vägleda oss lite i vårt roliga arbete med att hitta ett hus. Vi har inte beslutat när mer att vi skall köpa ett hus, just nu är Marseillan den by som lockar oss mest, detta sagt efter att förra året kuskat runt hela Languedoc i bil.

    Inspirerade av er har vi till och med funderat på att starta en egen liten blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och välkommen till min blogg!
      Vad kul att ni tyckte om Marseillan och området, själva trivs vi jättebra där nere. Tack vare Ryanair kan man ta sig ner smidigt och billigt :-), speciellt under udda tider.
      Det är nog klokt att se sig runt omkring under alla årstider. Hösten kan vara underbar, ett helt annan tempo. Själva åker vi en vecka senare än ni gör. Trevlig resa!

      Radera