torsdag 26 september 2013

Resvägar

Tänkte jag skulle försöka sammanställa lite olika reseförslag på hur man kommer ner till Herault från Göteborg på snabbaste och billigaste sättet. Åker man på en kort semester, vill man ju inte spendera mycket tid på själva resandet.
 • Göteborg-Girona, med Ryanair. Det finns bättre och sämre flygtider och prissättningen är därefter. Det är oftast billigare att hyra bil i Spanien än i Frankrike. Från Girona till Marseillan  är det ca 2 timmar körning. Vägtullarna tillkommer men runt 15 euro/väg. Mycket bra och rak motorväg. 
 • Göteborg-Rygge (Norge)- Beziers, med Ryanair. Man kör över gränsen till Norge, ca 2,15 tim. Bra motorväg utom en liten sträcka på 10 km. Parkering på Moss flygplats tillkommer med 625 NOK/vecka. Det finns busstransfer från Beziers flygplats till Marseillan och till staden Beziers, så man slipper hyra bil om man inte vill. Det är det billigaste sättet som vi har provat. Det enda nackdelen är att flyget går tidigt på morgonen från Rygge, så man är tvungen att köra mitt i natten. Om man vill övernatta vid Moss flygplats, kostar ofta en natt mer än själva flygbiljetterna.
 • Göteborg-Barcelona, med Norwegian. Det enda sättet att komma ner på vintern, om man vill flyga med direktflyg. Vi brukar åka runt julledigheten vilket gör den till den dyraste resvägen. Vägtullarna tillkommer med ca 30 euro/väg, och det tar ca 3,5 timme att köra.
A9 mot Spanien
Dessa resvägar finns också men vi har inte testat dem ännu:
 • Göteborg-Skavsta- Beziers. Lite för lång sträcka att köra från Göteborg till Skavsta i vår mening, det är nästan 400 km. Då tillkommer också kanske en hotellnatt plus parkering.
 • Göteborg-Köpenhamn-Montpellier, endast på sommaren. Skulle vi bott i Malmö skulle vi kanske ha provat denna väg.
 • Göteborg-Paris-Beziers. Då tillkommer en övernattning i Paris eftersom flygen inte matchar varandra. Nån gång vill vi testa flyga till Paris, övernatta där och sedan ta snabbtåget till Montpellier. Nån gång när vi har gott om tid
 • Göteborg-Girona/Barcelona, tåg till Agde/Beziers. Jag vet att det finns buss som går från Girona till Perpingan, men sedan måste man ju vidare.

Säkert finns det även andra vägar som vi inte ens tänkt på.  Några tips?

2 kommentarer:

 1. Ryanair flyger från Jönköping till Girona.

  SvaraRadera
 2. Vi har också flugit flera gånger Göteborg- Marseille med Ryanair, funkar bra.
  Sedan kan man flyga Göteborg- Paris- Montpellier med Air France

  SvaraRadera