tisdag 5 november 2013

Här och där

Det var flera veckor sedan vi kom från Marseillan. Och om två månader ska vi resa dit igen. Lustigt nog, när vi där nere, tänker vi inte på Sverige. Det känns som en strömbrytare som man stänger av när man kliver av flygplanet. Man slappnar av direkt, alla tankar går runt huspysslande, inhandling av en god middag, vin, promenader vid Bassin de Thau, att njuta av solen, man koncentrerar sig helt enkelt på livets goda saker. Plötsligt behöver man inte ständigt vara uppkopplad och man saknar inte telefonen heller. Men när vi är i Sverige tänker vi väldigt mycket på Frankrike och vår by. På vårt eget lilla paradis.
Bänk vid Etang de Thau

3 kommentarer:

  1. Hej Madame Pri
    alltid lika roligat att läsa din blogg. Vi är snart nyblivna "Marseillianer". Till jul planerar vi att hela familjen ska tillbring juldagarna i vårt nya franska hus. Kul att se att det är fler svenskar som har hittat denna lilla pärla längs kusten.
    Hälsning Madame Misse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt, Madame Misse! Grattis till husköpet, ni kommer säkert att stormtrivas :). Och Marseillan är så mysig under jul och nyår, om det inte finns någon snö ;) Vi kanske stöter på varandra i byn?

      Radera
  2. Precis så där är det verkligen! Axlarna åker ner och ett leende placerar sig stadigt på läpparna!

    SvaraRadera