söndag 24 februari 2013

Badorter i Herault

Vi har besökt flera av turist fällorna längs kusten t.ex. La Grande-Motte, Cap d'Agde, Marseillan-plage och förundras över dessa badorter. I och för sig tyckte vi att det stora turistkomplexet i Grande-Motte hade en ovanlig och fräckt arkitektur. Allra minst tyckte vi om Marseillan-plage som påminner om ett turistgetto och som såg ut som en kopia av t.ex. Playa-de Ingles på Grand Canaria.
Detta får mig att tänka på en rolig episod. Vi bodde på B&B Le Porte Ouverte, de engelska damerna var väldig sällskapliga som engelsmän brukar vara. En dag fick de ett besök av en släkting från England som fick bo hos dem i några dagar. Han hade kört hela vägen från England på motorcykel. En kväll satte vi alla vid poolen och småpratade. Den yngre killen var helt exalterad efter att ha besökt Cap d’Agde, hans ögon lyste och vartannat hans ord som han sa var ”Cap d’Agde” med epitet ”WOW”. Hela hans attityd gav uttryck för att det var synd att hans moster eller vem damen nu var hade köpt ett B&B i den här lilla byn istället för i hans ögon det underbara Cap d’Agde. Ironiskt nog hade vi suttit kvällen innan tillsammans med damerna och diskuterat just Cap d’Agde som ett skräckexempel på massturism.
Tur att vi alla är så olika och har olika smak, om alla skulle tycka likadant som vi så hade vårt Marseillan varit överbefolkat.

1 kommentar:

  1. Vi kände precis detsamma när vi första gången åkte till de "beryktade" Cap d'Agde. Det här kunde ha varit Kanarieöarna eller vilken spansk turiststad vid kusten. Ja, precis var som helst.

    För att inte tala om när vi första gången bilade till Camargue o hade höga förväntningar. Såg på kartan La Grand-Motte o tänkte oss en matbit där. Det var helt groteskt! Okej, visst är arkitekturen lite futuristisk, men att bo i ett sådant enormt komplex... Vi blev helt mållösa. Vände bilen i tystnad o fortsatte till Aigues-Mortes...

    La Grand-Motte lämnade oss med bestående "men" o har därför inte heller förstått tjusningen med detta Camargue :D.

    Vi tog en promenad förra våren till Marseillan-Plage och kunde konstatera att det är en enorm skillnad på vilken av orterna man pratar om ;).

    SvaraRadera