lördag 25 april 2015

Palavas-les-flots

En dag bestämde vi oss för att utforska området söder om Montpellier. Vi styrde kosan till Palavas-les-flots, som ligger 6 km söder om Montpiller. Vi passerade högljudda Sete, stilla Frontignan och kom in i en dal  omringad av små berg så att det blev helt vindstilla. 
Palavas-les-flots var ett litet fiskesamhälle som försåg Montipllier med fisk förr i tiden, nu är det väldigt populär badort. Bynamnet  nämns i en låt i den franska animefilmen Trion från Belleville, lite onödigt vetande kanske. Byn ligger fint vid havet, men den påminner mig mycket om de spanska semesterorterna på Costa del Sol, ett Fuengirola i miniatyr. I hamnen ligger restauranger tätt, det står inkastare vid varje matställe och det luktar som i en typisk turistort - det luktar nämligen frityrolja. Dock har badorten sin charm och jag förstår varför folk kommer hit. 

Om man inte orkar gå till bron som ligger 50 m längre bort kan man ta linbanan över kanalen, 2 euro/väg. 
Fina breda sandstränder och fint utsikt från närliggande hus. Jag undrar hur det ser ut på sommaren när badsugna från Montpellier och semesterfirare från övriga franska städer invaderar orten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar