lördag 11 augusti 2012

Göteborg

Idag tittade solen äntligen fram i Göteborg. Och det blev varmt, i alla fall med svenska mått mätt, +20 grader. Men det känns som det är höst i luften. I Marseillan är det fortfarande riktig sommar. Vi har redan bokat vår nyårsresa dit, men vi vet inte när resan på hösten kommer att bli av.
Jag cyklade idag i centrala stan och suckade för att Göteborg är en så ful stad. Den var mysig för länge sedan, tills den blev förstörd med stillös arkitektur i samband med miljonprogrammen på 60-70 talet. 
Centrala Göteborg
Nu består staden av trevliga oaser med vacker arkitektur och kvarter med fula fyrkantiga lådor. I Göteborg finns inte någon stadsarkitekt och det finns inte heller någon enig linje hur staden ska utvecklas. Det verkar som om att moderna arkitekter bara lär sig att rita kvadrater och kuber, inget annat. Den sista skapelsen i centrala stan är Clarion hotel post, som är inrymt i den gamla posten som har byggts till med en rak låda. Det sägs att hotellet är lyxigt inuti, men hur kan den fula lådan kan försköna staden? Och hur passar de ihop, den gamla posten och det smaklösa tornet?
Clarion posthotel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar