fredag 22 mars 2013

Kylan och längtan...

Det verkar vara som om våren är inställd här i Sverige i år. Med den ständiga kylan som bara fortsätter och fortsätter  Sedan kommer kanske högsommaren mitt i maj som det var förra året och därefter kommer kanske hösten redan i juli...
Vad jag längtar till Marseillan. Fast vädret där nere ser inte lovande ut heller, i alla fall lovas det regn i slutet av nästa vecka när vi kommer. Vilken tur att vi har regnjackor hängande i huset om den prognosen håller i sig. Men jag längtar efter ostron, färsk baguette, rosévin och våra grannar. Jag längtar efter höra ljudet från våra gamla fönsterluckor när man öppnar fönstret, jag längtar efter att springa i den smala trappan upp till tredje våningen och jag saknar att höra kyrkklockorna. Det har gått tre månader sedan vi var där nere och det känns som en evighet.

3 kommentarer:

  1. Härlig är det oavsett väder, att få återkomma till underbara Marseillan.

    Ljuden som du beskriver fr gamla stan, fönsterluckor, klappret i trappor, småprat på gatorna, kyrkklockan. Och inte att förglömma "gatrengöringsbilen" :D. Gissa om jag längtar dit... För att inte tala om skaldjuren och vinet, gärna en Picpoul de Pinet ;).

    SvaraRadera
  2. Vi är ju också på väg ner. Vi övernattar i Luxenburg nu och här är mer snö an i Göteborg. Jag vet inte vad som hänt med våren, den tycks ha gått vilse. Det utlovas en del regn nere i Languedoc vilket ju är lite tråkigt men det är ju ganska varmt och grönt i vilket fall. Jag längtar efter alla dofter, färger och att köpa primörer och naturligtvis till vårt lilla hus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är någonting konstigt med vädret, allt verkar vara så upp och ner. Hoppas att ni får ändå njuta av er resa och ert hus ;-) Trevlig resa, Sandra!

      Radera