lördag 9 mars 2013

Nerja

På jobbet fick vi besök av en tidigare anställd men numera pensionerad man. Jag hörde att han berättade för någon att han har köpt en lägenhet i Nerja. Jag slutade omedelbart arbeta och vände mig till den för mig okända mannen. Nerja, var min förra förälskelse! För fem år sedan firade vi nyår i denna lilla spanska by och det var som jag för första gången på allvar började fundera på att vi borde köpa ett hus utomlands.
Nerja
Den vackra andalusiska byn med sina vitmålade hus med delvis kaklade väggar, smala gränder, mosaiklagda trottoarer, små vikar och med sin befolkning som lever ett normalt byliv är en pärla på den annars så exploaterade Costa del Sol. Jag gratulerade mannen till hans goda smak.
När jag tänker efter, så påminner vårt lilla Marseillan om Nerja. Samma storlek, känslan av att vara genuin och närheten till all service. Det den största skillnaden är att i Nerja fanns inga förfallna hus. Varför har så många franska små byar så många husruiner och övergivna hus mitt i den äldre delen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar