söndag 17 mars 2013

Parker

I Marseillan finns det flera parker - en lekpark Le Tabarka, en park Gaujal, gömd bakom höga murar, och en allé Les Allées Général Roques. Vi passerar hörnet av den sistnämnda allén varje gång vi går till Carrefour. På ena sidan av allén står det en byst av Marseillan födde Pierre Roques, grundare av det franska flygvapnet. På andra sidan finns det ett monument över stupade i första och andra världskriget och där ligger det också färska blommor – det är beundransvärt att folk kommer ihåg sina hjältar. Stora almar ger skugga på somrarna och här samlas ofta äldre monsieurs för att spela boule.
Les Allées Général Roques
I närheten av allén ligger ett av mina favorithus som jag kunde tänka mig att bo i när vi flyttar till Marseillan i framtiden. (Jag vet inte om det kanske är dags nu att meddela nuvarande ägare om mina planer och ”förboka” huset. Fast det är inte säkert att vi kommer att ha råd). 

3 kommentarer:

  1. Jag blir nyfiken på Marseillan, som jag inte hittat till ännu, så det får bli en lunchutflykt dit när jag är på plats i Murviel igen om en vecka:) Tips på bra lunchställe? Gillar skaldjur...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen till Marseillan ! Hoppas att du kommer att gilla vår by :-). Lunchställe? Det finns många bra och prisvärda restauranger vid hamnnen, alla serverar ju fisk, ostron och fruits de la mer som kommer direkt från lagunen. Det finns en stor parkering nere vid hamnen, väldigt smidigt

      Radera
  2. Vi älskar Marseillan och hamnar nästan varje gång vi är nere i Marseillan. Förutom alla trevliga restauranger vid hamnen finns ju också La Ferme Marine alldeles i utkanten av Marseillan invid etangen. De har skaldjursbuffe' varje dag tror jag. Det kanske kunde vara ett ställe för gemensam lunch om två veckor?

    SvaraRadera