lördag 12 juli 2014

Diskhon

Vädret var lite konstigt de senaste dagarna. Det har inte varit lika varmt som förut, det har blåst en kall vind och det känns som att vi har en typiskt svensk sommar här i södra Frankrike. Sverige har däremot tropisk värme enligt pålitliga källor.
Så var gör man när vädret är si så där? Man renoverar huset så klart. Närmare bestämt en del av köket. Vår diskho har varit väldigt lågt placerad och man har inte haft någon bra ergonomisk ställning när man diskar. Och vår diskho är inte vilken diskho som helst utan är rejäl keramikdiskho som väger säkert minst 100 kg och är 150 cm lång. Vi velade fram och tillbaka om vi skulle behålla den eller byta mot något mer modernt men kanske tråkigt, till slut bestämde vi oss för att den gamla diskhon hör till huset.
Så då var utmaning att lyfta monstret med tanke på att i huset fanns det en man och en klen kvinna med omlindad höger hand. Nästa utmaningen blev att hitta en kran som kunde passa till det speciellt utformade hålet i diskhon, men efter 2 dagars letande hittade vi en på Lapeyre i Beziers. Så nu är diskhon på plats, tio cm högre en förut, vi har tillgång till vatten och kan diska igen. Det återstår bara små bagateller som att kakla om lite i rummet, bygga ett skåp under diskhon mm. Efteråt hoppas jag att vi tar semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar