måndag 7 juli 2014

Saint-Guilhem-le-Désert

Igår besökte vi äntligen Saint-Guilhem-le-Désert. Att besöka byn har stått på vår önskelista ganska länge, men av olika anledningar har resan dit alltid nedprioriterats. Igår blev det äntligen av, det tog nästan en timme att köra dit från Marseillan. En påfart till A75 var avstängd så vi fick åka via Pezenas.
När vi kom fram så förstod vi varför byn räknas som en Frankrike vackraste. Söt, mysig och genuin (bortsett av de många butikerna som är avsedda för turisterna) . Det är bara vandra längst de smala gränderna och njuta av omgivningarna. Byn påminde mig mycket om italienska medeltidsstäder, men det är kanske är inte så konstigt med tanke på i vilken tidsepok byn grundades.

Kloster från 11 talet. Påminner inte bilden lite om Italien? 
På väggarna i klostret kan man fortfarande se spår av färggranna väggmålningarna

3 kommentarer:

 1. Härlig by - håller med.!
  Jag njöt allra mest av att sitta på det vackra torget längst upp i byn - under det vackra platanträdet. Tänka sig alla år som detta träd varit med. Om det kunde berätta.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi satt också under trädet och funderade på hur gammalt det kunde vara.

   Radera
 2. Ja man kan bara gissa. Det finns en liten skylt på trädstammen - där står att trädet var 6 meter i omkrets i januari 1855. Om det var 6 meter då i omkrets - borde det inte vara från 1.000 talet eller så?
  Se gärna inlägg från vårt besök 2013 i inlägget ----> http://stormpartner.blogspot.se/search/label/Saint%20Guilhem%20Le%20Desert

  SvaraRadera