lördag 19 januari 2013

Agde

Agde var den första stad som jag fick lära känna i Languedoc område. För några år sedan, när drömmen om ett sommarhus någonstans vid Medelhavet inte riktigt hade mognat hittade jag en annons på Hemnet om en liten etta i Agde. Då började jag leta efter information om staden, studera kartorna och höra runt bland bekanta om någon visste något. Det gjorde min f.d. chef som brukade köra i sin husbil runt om i Europa. ”En fräck stad”, sa han. Då fick jag även lära mig att Agde var en av de äldsta städerna i Frankrike.
Som jag minns kostade den lilla ettan lika mycket som vårt hus i Marseilllan då priserna låg på topp där nere. Lägenheten låg högst upp i ett gammalt hus precis vid den bron mitt i staden, där all trafik passerar förbi. 
Mitt i gamla Agde
Men när vi såg Agde på riktigt, något år efter min research, blev jag inte så imponerad av staden. Tyvärr, lämnar  staden ett kaotisk och lite sjabbig intryck. Höga hus i de trånga gränderna i gamla stad släpper inte in något ljus, det är inte alls lika mysigt som i Marseillan. Men det finns några fascinerade trompe l'oeil-målningar som gör gamla stad lite gladare
 

1 kommentar:

  1. Håller med dig om att Agde inte är någon särskilt trevlig stad. Den känns mörk och ruffig. Stranden invid de svarta klipporna i Cap d'Agde, däremot är riktigt fin, åtminstone när det inte är högsäsong!

    SvaraRadera