fredag 11 januari 2013

Beziers

Andra dagen på det nya året besökte vi Beziers. Konstigt nog har vi aldrig varit i själva staden, utan har handlat flera gånger i köpcentrum runt omkring. Det var en solig men vindig dag, vi strosade runt på smala gator i gamla stan, beundrade utsikten från Katedral Nazareth och kyrkan St-Jacques.
Utsikt från kyrkan St-Jacques
Fina utsmyckade hus på de centrala boulevarderna påminde om Montpellier, det fanns mängder av små caféer som var stängda nu på vintern. Det var lätt att få parkering mitt i stan, strax bortom huvudgatan ligger de stora parkeringsytorna.
När vi kom till katedral Nazareth var portarna till den lilla trädgården öppna för allmänheten. Där var vindstilla och varmt, och vi trodde att vi kunde få en trevlig paus mitt på dagen. Just det, mitt på dagen. Efter 5 min kom en väktare ut och talade om att nu stänger trädgården för lunch. Mellan 12 och 14 är det den heliga rasten som gäller.
Trädgården vid katedralen Nazareth

2 kommentarer:

  1. Ja det är väldigt viktigt för dem med lunch. Fast vi så väl vet att det är lunch mellan 12-14 lyckades vi två gånger nu senast att komma försent för att äta. Lika viktigt som det är att stänga för lunch lika viktigt att sluta servera kl 14.

    SvaraRadera
  2. Katedralen Saint-Nazaire såg vi vackert upplyst när vi satt i trädgården på andra sidan floden Orb. Vi hyrde en herrgårdsflygel, ett helt fantastiskt boende! Beziers är precis lagom stort ;).

    SvaraRadera