söndag 6 januari 2013

Svenskar i Marseillan

Nu har vi börjat att bli bekanta med några andra svenskar som också har hus i byn. Vi firade in det Nya året med en familj som bor inte så långt från oss. Det var trevlig kväll (eller snarare natt), och det känns nästan som att vi följer varandras spår – vi köpte hus ungefär samtidigt och vi brukar besöka Marseillan vid samma tidpunkter. Enligt dem finns det ytterligare tre svenska familjer som har hus på deras gata. Gatan är i för sig lång och ligger centralt, men det är ett konstigt och kul sammanträffande. 
Kanske kommer den gamla delen av byn att bli bebodd bara av skandinaver/andra utlänningar och inhemska gamlingar. De unga fransmännen verkar flytta ut i utkanterna av byn och in i moderna hus. Man brukar som bekant inte uppskatta vad man har, det som vi tycker är mysigt och genuint tycker de kanske är obekvämt och omodernt
Gamla delen av Marseillan

5 kommentarer:

  1. Gläds så fr hjärtat med er alla som fått era dröm uppfyllda!

    Marseillan är en underbar plats!

    När vi senast var där nere o åt på La Taverne du Port, berättade de att det fanns flera fr just Sverige som hade hus där...

    Det är en fullkomlig lycka att läsa din blogg o följa er på plats där nere, men även att läsa om era tankar o planer när ni är här hemma i Svedala.

    Vi åker ner de två sista veckorna i maj. Kanske vi kan ses? :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. På "min" gata ägs två hus av svenskar, ett av danskar, ett av tyskar o flera av engelsmän, det är dem jag känner till, säkert flera. Visst vet ni att det finns ett antal ermanentboende svenskar i byn? Urtrevliga människor!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant, men vi har inte träffat några permanentboende svenskar än. Vi kanske träffar dem på sommaren? Och på vår lilla gata bor bara sju franska familjer, vi och en irländska som aldrig är där.

      Radera
  3. Trevlig blogg du har. Uppskattar den särskilt för att den handlar om Marseillan. En av de svenskar på gatan du skriver om är nog jag. Köpte mitt lilla hus i april 2012. Vad jag vet så är vi nu 4 svenskar längs gatan, varav en är åretrunt boende. Han har nog bott där ett antal år.
    Vi kanske ses till våren sommaren? Åker ner i slutet av april men skall vara hemma (i Sverige) till midsommar igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är vi nästan grannar:-) Grattis på "årsdagen" i förskott! Vi har hört om permanent boende svenskar på er gata, men vi har aldrig träffat dem.
      Vi åker ner på påsken och sedan ska vi vara nere i juli. Då kanske våra vägar inte korsas i år?

      Radera